top of page

BIOGRAFIA

Ministrers del Sabre neix el setembre de 2005 a redós de la recuperació dels gegants de l’ermita de Sant Simó de Mataró. Durant els seus primers anys es dedica a fer cercaviles i petites actuacions en format de cobla de ministrers, tres quartans i grup de folk.

 

Després d'uns anys de buscar i trobar la identitat idònia per a la formació, l'any 2009 s'ajunten el que serà durant 4 anys la formació estable de Ministrers del Sabre, amb noms destacats dins el panorama musical tradicional i folk català com són Adrià Abellán (flabiol i tamborí), Roger Andorrà (tarota), Pol Ducable (tarota), Ferran Brosa (Sac de gemecs), Jordi Montasell (fiscorn) i Ferran Samper (percussió). Arran d'aquesta bona sintonia decideixen gravar la seva primera maqueta, titutalada "Ball de plaça al Maresme" i autoeditat al 2010. Aquesta maqueta és en el format de cobla de ministrers i inclou repertori de música tradicional de la seva comarca, El Maresme -a prop de Barcelona- i el presenta a diversos festivals internacionals com Lou Mirabéou (Les Pennes-Mirabeau, Marsella; França), Cornamusam (Olot; Catalunya) i Trobada de Bunners (Ordino; Andorra).

 

A partir d'aquesta sèrie de participació en festivals i concerts internacionals i del país, l'any 2012 el grup efectua uns canvis en la seva formació i que conclourà amb el que és la seva formació actual, en la que a partir d'un nucli fixe i definit li permet afrontar nous projectes i espectacles amb col·laboracions d'altres músics amb vagatge dins el panorama musical català.

 

Sense oblidar el seus orígens d'aquesta formació, Ministrers del Sabre, continua combinant la música de concert i la música de cercavila.

Primera actuació de Ministrers del Sabre, a Sant Simó, any 2005.

Ministrers del Sabre en formació de folk escenari, any 2006.

Ministrers del Sabre en la seva formació actual, any 2014

bottom of page